Ocena wątku:
vcds/vag/polski vag
09-09-2017, 01:07
Post: #1
vcds/vag/polski vag
witam, mam problem po podlaczeniu przewodu do samochodu i do laptopa, vcds i vag nie łaczy sie z samochodem ale polski vag tak, czemu tak sie dzieje?
Reklama


Madison - Trade and service company MADISON offers boxes and cartons for customers from all over Europe. They can be use for packaging Manufactured goods, Groceries, Cleaning supplies, household appliances.
10-09-2017, 21:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2017 21:38 przez mamwi.)
Post: #2
RE: vcds/vag/polski vag
Słuchaj, spróbuj wszystko wywalić i zainstalować od nowa. Ja zawsze zaczynam od polskiego vaga, bo on robi mi wirtualny port com, a potem ładuję 3.11 i śmiga bez problemu. Jeżeli jeden się łączy, a drugi nie, to jest to wina programu. Może jakiegoś niepełnego vaga masz?



Seat Alhambra 1.9 TDI 110 KM 1998r - żyje dalej na Ukrainie (chyba)
 Thanks given by: Piter1028
11-09-2017, 00:47
Post: #3
RE: vcds/vag/polski vag
ogólnie testowałem chyba wszystkie możliwe vagi i żaden nie działa, nie chce się połaczyć, jedynie tylko polski vag, ustawiam port np com 1 i polski vag to ogarnia a np vcds czy vag com nie, czy moze miec to zwiazek z orginalnościa?
11-09-2017, 07:03
Post: #4
RE: vcds/vag/polski vag
Nie ma znaczenia jaka wersja vaga. Trzeba w windowsie i w tym programie ustawic te same porty com. Np port com 3 lub 4. Mozna i 1 czy 2 ale pamietajmy ze mamy inne tez sprzety na compie np bluetooth ktory tez sobie zajmuje kilka portow domyslnie. Zazwyczaj albo 1, 2 a czasami jakies ofnaste. Czyli mamy wolny port com3 to taki wybieramy i windzie i taki sam w programie vag com. To jest dziecinnie proste.
 Thanks given by: bialekmleko , Piter1028
11-09-2017, 13:18
Post: #5
RE: vcds/vag/polski vag
a czy może być też wina kabla vag sprowadzonego z chin?
11-09-2017, 13:32
Post: #6
RE: vcds/vag/polski vag
Jesli dziala na jednym programie to musi dzialac na innym.
12-09-2017, 19:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2017 19:27 przez mamwi.)
Post: #7
RE: vcds/vag/polski vag
Zgadza się. Jakby kabel był walnięty, to nic by nie działało.
Przeczytaj to:
.pdf  Instalacja sterownika USB.pdf (Rozmiar: 638.46 KB / Pobrań: 10) Mi chodzi nawet na WIN 7



Seat Alhambra 1.9 TDI 110 KM 1998r - żyje dalej na Ukrainie (chyba)




Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  VAG gelow 1 86 04-09-2017 17:08
Ostatni post: wesol
Question Jakiego VAG-a polecacie do diagnozy? marecki_name 335 159,153 24-05-2017 09:02
Ostatni post: Rysiekkk
  Kto ma VAG-a maciejek 58 24,749 24-05-2017 08:51
Ostatni post: Rysiekkk
  Windows 10 i VAG KKL, problem z konfiguracją Gostas 19 4,465 20-05-2017 06:20
Ostatni post: wesol
  Problem z połączeniem. Vag test przechodzi ale nie można wejść w sterowniki. Rafal1022 3 304 03-05-2017 10:40
Ostatni post: wesol
  ABC VAG KROK PO KROKU. daneczek76 6 8,948 26-04-2017 17:47
Ostatni post: wesol
  Rain Close w VCDS mwlodarc 2 408 14-09-2016 20:30
Ostatni post: billykrakow
  Czy VAG wykryje uszkodzone czujniki cofania/parkowania? cezary 19 2,795 07-07-2016 23:56
Ostatni post: peters
  KABEL VAG USB OBD II czy sprawdzę Sharana z 2006r. 115km 1,9TDI? robitak 1 729 17-06-2016 13:33
Ostatni post: wesol
  Nie działa VAG-COM 409-1 AndreV20 16 9,309 10-05-2016 13:12
Ostatni post: PAMONIUSZ

Skocz do:


Kontakt | Forum - VW Sharan, Ford Galaxy, Seat Alhambra - warsztat, porady, forum, galeria, pomoc, ogłoszenia | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Oklejanie samochodów - Agencja reklamy Starachowice - marecki.name