Błąd Czujnika G64
13-01-2014, 14:35
Post: #1
Błąd Czujnika G64
Mam problem z D5WZ w Alhambra 2001 AUY. Dogrzewacz zasadniczo działa podgrzewa i nie dymi. Problem polega na tym że raz na jakiś czas wyłącza sie awaryjnie i na VAGu wyrzuca błąd 01490 Fleme monitor Open Circut. Oznaczałoby to że jest przerwa na czujniku płomienia. Czujnik obejrzałem, kabelki OK, zmierzyłem rezystancje 1060 Ohm. Na Vagu wskazania OK pokazuje podczas pracy ponad 300 stopni. Raz na jakiś czas łapie ten błąd. Czy wymiana czujnika coś da? Czy spotkał sie ktoś z taką formą niedomagania czujnika płomienia? Pewnie go wymienie- tylko troche szkoda 250 PLN Smile. Może miał ktoś podobne objawy i udało mu sie to naprawić? Pytanie kieruje szczególnie do GURU tego działu STEFANO. Pozdrawiam
Reklama
13-01-2014, 15:13
Post: #2
RE: Błąd Czujnika G64
Wtyczki poczysc dobrze, blaszki podoginaj a jak nie to mozemy sie jakos dogadac bo mam taki czujnik na zbyciu to ci wysle. Kabelki tylko bys musial podlutowac bo obcinalem ze stargo pieca czujniki.

SHARAN 1.9 TDI AUY++ GOLF 1.9TDI ASZ
13-01-2014, 20:45
Post: #3
RE: Błąd Czujnika G64
A ja mówię - sterownik powoli ma dość. Robią się zimne luty.

Autoklima. Ogrzewania i dogrzewacze Webasto, Eberspacher- SGA, Touran,Passat B6,Tiguan, Q7, T4,T5,MB,KIA,Mazda,Opel,BMW,LAND ROVER,Chrysler. Tel.501182868
13-01-2014, 21:02
Post: #4
RE: Błąd Czujnika G64
jak mi ostatnio kolega naprawial muj piecyk tesz mu wyskoczył ten czujnik ale potem okazało sie rze to jednak sterownik
13-01-2014, 22:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014 22:55 przez Stefano.)
Post: #5
RE: Błąd Czujnika G64
(13-01-2014 14:35)jarek27is napisał(a):  Mam problem z D5WZ w Alhambra 2001 AUY. Dogrzewacz zasadniczo działa podgrzewa i nie dymi. Problem polega na tym że raz na jakiś czas wyłącza sie awaryjnie i na VAGu wyrzuca błąd 01490 Fleme monitor Open Circut. Oznaczałoby to że jest przerwa na czujniku płomienia. Czujnik obejrzałem, kabelki OK, zmierzyłem rezystancje 1060 Ohm. Na Vagu wskazania OK pokazuje podczas pracy ponad 300 stopni. Raz na jakiś czas łapie ten błąd. Czy wymiana czujnika coś da? Czy spotkał sie ktoś z taką formą niedomagania czujnika płomienia? Pewnie go wymienie- tylko troche szkoda 250 PLN Smile. Może miał ktoś podobne objawy i udało mu sie to naprawić? Pytanie kieruje szczególnie do GURU tego działu STEFANO. Pozdrawiam

Czujnik płomienia u nas to tylko 30 zeta + 5 /przesyłka/, więc nie przepłacaj.
A wracając do tego błędu, jesli on występuje tylko sporadycznie to raczej sterownik do naprawy.
Pozdr.

Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Webasto i Eberspacher, TEL. 601052155
14-01-2014, 07:38
Post: #6
RE: Błąd Czujnika G64
Gdzie można kupić taki czujnik za 30zł? Jeżeli to tylko 30zł to wymienie na początek. Może naprawiasz takie sterowniki kolego Stefano? Jaki to koszt? I jak to sie u Ciebie załatwia( wysyłka, czy trzeba jechać do Ciebie?)
14-01-2014, 14:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2014 14:32 przez Stefano.)
Post: #7
RE: Błąd Czujnika G64
Wysłałem ci PW, ale powtórzę, a napisałem ci też juz wyzej, że mamy takie czujniki na 100 % sprawne i ci go wyślę.
Sterowniki oczywiscie naprawiamy, ceny różne od 50 - 150 zł, bo zależy co jest w nim uszkodzone.
Pozdrowienia.

Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Webasto i Eberspacher, TEL. 601052155
 Thanks given by: jarek27is


Skocz do: