Szukaj w tytułach wątków
Wyszukiwanie - więcej info
1,9 korek spustowy oleju, czy trzeba zdejmować osłonę?
|
07-04-2023, 11:29
|
|||
|
|||
1,9 korek spustowy oleju, czy trzeba zdejmować osłonę?
Witajcie,
pytanie pewnie banalne, ale jednak jest ![]() |
|||
Reklama
|
|||
|
07-04-2023, 12:24
|
|||
|
|||
RE: 1,9 korek spustowy oleju, czy trzeba zdejmować osłonę?
Musisz zdjąć osłonę.
|
|||
07-04-2023, 18:13
|
|||
|
|||
Ewentualnie wyciąć w osłonie otwór
![]() |
|||
07-04-2023, 19:34
|
|||
|
|||
Tak otwór raka otwornica jak pod gniazda elektryczne. Te osłony w cagach mnie zawsze denerwowały. W oplu fajnie było bo osłona od dołu miała taka klapkę rewizyjna i spokojnie można było olej wymienić. Myślałem właśnie by wyciąć u siebie reż taka klapę.
|
|||
08-04-2023, 14:49
|
|||
|
|||
Dokładnie ja już też mam okienko do oleju. Przy następnej zmianie dorobię kawałek żeby zakładać. W superbie też dorobiłem sobie rewizyjne okienko na kilka śrubek. Zmiana szybsza o wiele bez kanału
|
|||
12-04-2023, 06:10
|
|||
|
|||
Dzieki wszystkim za info, olej zrobiony, swoja droga kolejne pytanie, - od strony wydechu są dwie nakretki a nie śruby jak reszta, nie za bardzo się przyjrzałem z pośpiechu jak one sa mocowane a jedna jest urwana, w sensie jest na osłonie a nie przy podwoziu, kojarzycie jak to jest mocowane? Da radę to jakoś ponownie zamocować czy rzeźba będzie?
|
|||
12-04-2023, 17:50
|
|||
|
|||
To jest jakiś pret gwintowany osadzony na jakiejś gumie. Przynajmniej u mnie tak to jest więc jak ci się urwało to pewnie ta guma poszła. Złap to na trytytki i tyle
![]() |
|||
25-05-2023, 18:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2023 18:16 przez Niemago.)
|
|||
|
|||
Wczoraj szukałem śrub do dolnej osłony i natrafiłem na te gumowe elementy do przykręcania nakrętek 10 mm których szukales tutaj link. https://erli.pl/produkt/zestaw-spinek-os...-nEALw_wcB
Tam są te gumowe elementy może można to zamówić osobno ![]() A jak masz oba to nakrętka 10 od góry sanek idzie. Przynajmniej wg etki ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|