Forum VW SHARAN, FORD GALAXY, SEAT ALHAMBRA

Pełna wersja: Przednia szyba podgrzewana - naprawa, montaż
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Witam
Borykam się z problemem grzanie przedniej szyby, po włączeniu na przycisku przekaznik nie zaskakuje, sprawdzilem i przekaznik i bezpieczniki sa ok. Szyba przemierzona jest dobra, co dziwnego jakies pare dni temu jechalem w trasę i tak przypadkowo włączyłem ogrzewanie przedniej szyby i zadziałało ale po paru sekundach się wyłączyło, potem znowu zadziałało na dłużej ale to były tylko dwa razy i teraz zwnou sytuacja jak z przed. Bardzo proszę o rade gdzie szukać problemu.
Pozdrawiam
Witam, to ja się spytam, który bezpiecznik odpowiada za ogrzewanie przedniej szyby. Mam opis bezpieczników lecz w języku niemieckim Sad. Mój przypadek wyglądał tak, rano szyba zalodzona włączyłem ogrzewanie przedniej szyby i zaraz wszystko spłynęło. Pojechałem za chwilę poczyłem coś zaśmierdziało. Teraz nie grzeje. Może to tylko bezpiecznik tylko nie wiem który.
Czy ogrzewanie samo wyłącza się po jakimś czasie?
Może mnie ktoś naprowadzić na prawidłowy bezpiecznik?
Czy ten bezpiecznik jeszcze za coś odpowiada?
Koledzy,
szukałem, gdzie by moje pytanie wlepić i chyba ten wątek jest najlepszy do tego.

Chętnie bym przeczytał systematyczny opis jak ogarnąć temat wymiany szyby nie-grzanej na grzaną w samochodzie bez takiej instalacji. Czyli: szyba, kabelkologia, guzikologia itd. itp. Co kupić, co przygotować i ile pieniędzy odłożyć. Czy serwis typu Nordglass ogarnie taki temat łącznie z instalacją, czy oni tylko szkiełko wkleją?

Ewentualnie: po czym rozpoznać, że jest instalacja do tego przygotowana? (spodziewam się, że u mnie nie ma)

Pytanie nie jest pilne-awaryjne, ale chcę to sobie przygotować na spokojnie. Z góry dzięki.
witaj Andrzej a masz może schemat jak jest podłączona szyba przód ogrzewana gdzie szukać podłączenia
tez mi cos nie trybi podgrzewanie przedniej szyby. Co sie stalo to nie wiem. Wciskajac wlacznik nie podswitla sie na zółto. Co sie porobilo to nie wiem. Na vagu myslalem ze cos pomieszalem ale w zasadzie nie znalazlem gdzie sie zmienia kodowanie. Moze ktos pamieta. W testach w blokach jak wciskam przycisk to daje impulsy wiec przejscie impulsowe sa. Bezpiecznieki sprawdzalem niby okej.
Zawsze cos musi sie psuc.

edyta. dobra zrobilem. nie wiem jak ale sie udalo. zdemontowalem wszystko znaczy sie modul sterujacy( ten gdzie bezpiecnziki) przesledzilem kabloteke, przekazniki itp i dziala. Nawet gmeralem vagiem i zmienialem w kanalach ale co namieszalem to nie wiem. Wazne ze dziala.
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie