A jak kolego się spisują te Michały na sniegu w taka nijaką zime jak teraz mamy?
no u mnie w Kielcach śniegu było sporo tej zimy

Nie mam żadnych uwag. Nie miałem uślizgów podczas jazdy miejskiej ani na trasie. Aczkolwiek ciężko jest mi się odnieść do innych opon zimowych, bo przed alhą miałem Peugeota 206

Tam zimowe gorzej się sprawowały niz te miśki.
Ogólnie ja jestem bardzo zadowolony z opon zarówno po zimie (ze śniegiem, lodem i >-20C utrzymującym się) jak i lato (końcówka lata, po ponad 40C tak to 25-30C).
Opinia o tych oponkach w warunkach zimowych bardzo przydatna,ciekawe jak bedzie z ich żywotnością?
A jutro zmierzę bieżnik. Nowe maja chyba 7,5 albo 8mm. Ma ktos możliwość sprawdzić w jakimś sklepie?
O mieszance moge powiedziec, ze w lato przy ponad 40c troche sie lepily do asfaltu ale raczej obstawialbym ze to asfalt byl miękki a nie opona rozpłyniętą. W zimie jak mowilem - ok. Aczkolwiek tam, gdzie śnieg zalega w sporych ilościach jak tereny górskie czy jakies pola, wioski to nie wiem. Pod blokiem jak na parkingu sąsiad na zimowkach jakiś tanich nie mogl wyjechać ja bez zająknięcia sobie poradziłem.
Hej
Mam do kupienia alu 17 z oponami za śmieszne pieniążki, lecz sa na oponach 215 45 r17 i teraz pytanie czy takie moga byc w alhambrze po lifcie (2001r) co prawda opony na 1.5 sezonu lecz nie usmiecha mi sie zaraz kupic 4 innych co o tym myslicie ?
nie pamietam jakie sa firmowe parametry ale wydaja sie byc mocno zblizone. Takie opony to typowa opona do osobowych aut typu golf, passat itp. Powinno wygladac zacnie.
(13-03-2016 19:01)Michał łysy napisał(a): [ -> ]Hej
Mam do kupienia alu 17 z oponami za śmieszne pieniążki, lecz sa na oponach 215 45 r17 i teraz pytanie czy takie moga byc w alhambrze po lifcie (2001r) co prawda opony na 1.5 sezonu lecz nie usmiecha mi sie zaraz kupic 4 innych co o tym myslicie ?
Pewnie, że mogą 17-tki bardzo dobrze wyglądają w tych samochodach, 16-tki moim zdaniem są za małe wizualnie. Rozmiar opon ok, jak będzie niewygodnie to zawsze możesz kupić z innym profilem np. 50 czy 55.
Zastanawiam sie bo niby w ksiazce i wklejce pisze taki rozmiar 225 45 r17 a tu sa wezsze to niby lepiej jak na nasze drogi ale czy wtedy nie sa nizsze ?
sa nizsze
troche bedzie przeklamywal licznik pokaze wieksza predkosc niz masz ale niewiele jakies moze 5%