wesol ja nie mówiłem o uniroyalach na swoim przykładzie ja opony sprzedaje i montuje z tego co mówisz to 80 % moich klijentów ma zj...ane amory po za tym ja w poprzednim autku miałem letnie uniroyale a zimowe klebery i ząbkowały tylko uniroyale . Myślisz że na zimę amory się same naprawiały ?
Ja śmigam na Pirelli Cinturato P7
No i założyłem nokiany Line
Pierwsze wrażenia:
- wyglądem nie powalają
- mają taki jakby lekki balon (ciśnienie 2,9 i 2,7)
- w dotyku jakieś takie cienkie
- prowadzenie auta - jak by było tak z 5 lat młodsze - jakoś tak lżej to chodzi?!?!
Jednym słowem z punktu widzenia Kierowcy wrażenia są bardzo pozytywne - muszę jeszcze przerobić jakieś hamowanie ostrzejsze - ale do tego lepiej jakieś dobre miejsce znaleźć.
Za kilka miesięcy będę miał już lepiej wypracowane zdanie.
Ze smutnych spraw - okazało się że poprzedni właściciel włożył mniejsze śróby - na klucz 17 zamiast 19 i tylko niewielki kawałek stożka trzyma koła!!!! Co za ...... !!!! (tu padły mocno niecenzuralne słowa)
jutro jadę kupić nowe śruby tak ze 160 zł to mi wyjdzie :/ - jak się tu nie wściec!!!
(26-02-2014 21:43)tsitko napisał(a): [ -> ]jakie mozecie polecic opony w rozmiarze 225/45 R17 94V??
Odpowiedz w poście wyżej ...
(26-02-2014 15:19)piotto0 napisał(a): [ -> ]Najnowsze testy opon 2014r.
http://www.oponeo.pl/artykul/test-opon-l...225-45-r17
Mogę jedynie powiedzieć ze po jednym nie pełnym sezonie jeżdżenia na tych oponach przyznaję rację w 100%.
Już się pomału nie mogę doczekać zmiany na letnie ogumienie.
Myślę że też najlepiej w ten sposób jest kupować ogumienie, patrzymy na rankingi, czytamy opinie ludzi + opinie w sklepach np. oponeo
Ew. dopytamy tych co mają takie opony o jakie nam chodzi i zabieramy się na zakupy 
Głównie te co w teście zajmują pierwsze pozycje.
Kolego kapitan7
Zobacz sobie na tą stronę:
http://srubydofelg.pl/hurtowy/sruby/cat_3.html
Ja tutaj kupowałem śruby, fachowa pomoc, dobre ceny - pewna wysyłka.
( Musisz się zalogować żeby było widać ceny ).
Ja bym najpierw tam zobaczył. Nie jestem pewien ale poniżej 100zł mnie wyszło za śruby sezon temu.
piotto0
zamówiłem tam śruby - 21 szt za 99zł z przesyłką

Wiesz coś więcej o jakości tych śrub? Podobno są wykonywane w Polsce (w Łańcucie). Miałem kupić "Febi bilstein" - za 160 zł ale wybrałem te.
Da się w ogóle porównać te dwa typy?
(27-02-2014 13:40)kapitan7 napisał(a): [ -> ]piotto0
zamówiłem tam śruby - 21 szt za 99zł z przesyłką 
Wiesz coś więcej o jakości tych śrub? Podobno są wykonywane w Polsce (w Łańcucie). Miałem kupić "Febi bilstein" - za 160 zł ale wybrałem te.
Da się w ogóle porównać te dwa typy?
Co tu moge duzo powiedziec. Jest to pelnowartosciowy produkt o twardosci jak fabryczne. Po otrzymaniu śruby wygladaja b.dobrze. na pewno lepsze jak jakies chinczyki. Jak Ci przyjda to podziel sie swoja opinia. Ciesze sie ze pomoglem.
Czy ktoś miał doczynienia z taką oponą: UNIROYAL RAIN MAX 2 w rozmiarze 195/60 R 16 C - przeznaczenie niby do dostawczaka ale słyszałem, że ludzie też jeździli na nich w Sharanach. Proszę o info.
Tak można je założyć do SGA mają one przeznaczenie do aut towarowych ale jak masz takie to spokojnie możesz je wrzucić
Co do opon z indeksem c: dzisiaj rozmawiałem ze szwagrem który ma takie zimówki w Alhambrze i chce się ich pozbyc bo podobno nie da się na nich normalnie jeździć. Podobno są strasznie twarde i głośne.
frik mit nie ma co powielać takiego pitolenia. Zimówki najczęściej są głośniejszymi oponami od letnich z racji bieżnika. Ja mam Fuldy też C zimówki. I nie mogę tego powiedzieć że są twarde.