Forum VW SHARAN, FORD GALAXY, SEAT ALHAMBRA

Pełna wersja: Jakie opony do SGA- nośność, rozmiar
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
ja sie zdecydowalem i zakupilem hankook ventus prime2 k115 215/55 r16 97w xl po 370 za szt. czyli klasa srednia ale mysle ze beda okSmile
(28-02-2013 20:15)piotto0 napisał(a): [ -> ]Ja rozumiem że ciężko jest z kasą itd. No ale jak sie jej nie ma na opony, to się Dębice kupuje czy coś co ma trochę wspólnego z firmą. A nie jakieś Nankang,nexusy czy inne cuda techniki ... przypominam to są opony! Tutaj chodzi o bezpieczeństwo ...
Sam się przekonałem że opinie są strasznie różne, zależy wszystko też od stylu jazdy ludzi itd - kto jakie opony poleca, ale tak na zdrowy rozum - niech to chociaż trochę przypomina coś firmowego.
o
Opinie są różne w większości dobre na temat tych opon,ja nie jeżdżę agresywnie więc wydaje mi się że wystarczą na moje jeżdżenieBig Grin
Powiem tak. Nie kieruj się tym że mają ładny bieżnik (bo niektórzy tak robią), tylko dołóż i czuj się bezpiecznie. Wyobraź sobie że jedziesz sobie 140km/h z żon, dzieckiem i strzela Ci opona, albo pada deszcz i na zakręcie lecisz prosto. http://www.oponeo.pl/dane-opony/toyo-pro...16-97-w-xl Szukałem tych tańszych z rozmiarem i nośnością taką jak ty wybrałeś.
wojtekjanek7@interia.pl nie zapomnij podzielić się z nami swoimi wrażeniami z jazdy na tych oponkach Smile
ok nie ma sprawy jak tylko bedzie okazja na nich pojezdzicSmile
W temacie opon letnich - jestem przed zakupem laczków na felgi 17" stare gumy mam w rozmiarze 225/45 - jak myślicie podejdą tam 225/50 ??? Felga oryginał z ET 38 a zawieszenie fabrycznie obniżone. Może ktoś testował??
(03-03-2013 15:55)Osiah napisał(a): [ -> ]W temacie opon letnich - jestem przed zakupem laczków na felgi 17" stare gumy mam w rozmiarze 225/45 - jak myślicie podejdą tam 225/50 ??? Felga oryginał z ET 38 a zawieszenie fabrycznie obniżone. Może ktoś testował??
Podejdą a i komfort wzrośnie Wink
podejsc zapewne podjeda ale ja bym sie sugerowal jeszcze jednym waznym czynnikiem. Czy ten rozmiar opony 225/50/17 jest rozmiarem typowym? Moz esie okazac ze beda duzo drozsze w takim wymiarze a poza tym w razie uszkodzenia opony dobranie takiej powiedzmy uzywki bedzie duzo ciezsze.
Różnica w cenie jest spora chciaz opon w tym rozmiarze jest dużo. Są nawet 225/55 i zebym wiedzial ze nie bedzie problemu z zalozeniem to bym je kupil. Miedzy 50 a 55 juz wielkiej roznicy w cenie nie ma.
Nokian V 215/55R16 97 V XL czy Toyo Proxes C1S 215/55R16 97 W XL.WIELKI DYLEMAT KTÓRE KUPIĆ.POMOCY!!!
Przekierowanie