Forum VW SHARAN, FORD GALAXY, SEAT ALHAMBRA

Pełna wersja: Jakie opony do SGA- nośność, rozmiar
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Przy zakupie letnich to logiczne że muszą być XL'ki.
Co do opon ja omijam Fuldę - zakupiłem jeszcze na starą szarańcze 4 nowe Fuldy i po 3 sezonach 2 opony z przodu wyglądają jak bym po szutrze jeździł ... guma się normalnie łuszczy po bokach i pęka. Masakra.
Ja raczej celuje w Continentala - Goodyear'ki.
Jednak conti czasami ma całkiem przyzwoite ceny a guma super nigdy mnie nie zawiodła.
Podobno jeszcze Sava robi dobre i całkiem tanie opony, kilku znajomych takie ma i sobie chwali.
Goodyear'ki,tyle co słyszałem to porządna firma i są ciche, wiosną zamierzam kupic,2 sztuki na przód,na tyle zostawie Micheliny.
Faktycznie Goodyear to dobra firma, ale z naciskiem na Good Year.
Miałem zimówki GUG 6 i po roku na 2 kapciach wyskoczyły bąble. Wyrzuciłem wszystkie i kupiłem innej firmy.
Kupując auto dostałem opony zimowe marki WANLI WINTER CHALLENGER 195,60R 16C,faktura opiewa na cene 860 zł,chyba chinski badziew i odziwo ,dobrze się sprawują zimą mają dobrą przyczepnośc,i nic się z nimi nie dzieje,już 2 sezon
Nokian ZG2 205/55 R16 94 W XL chyba beda takie co myslicie?? 315zł sztuka
Letnie oponki powinny być w rozmiarze 215 a nie 205 ( oczywiście możesz założyć 205 jak chcesz ). Bardzo dobre opony.
Toyo Proxes C1S 215/55R16 97 W XL -jest jeszcze coś takiego
Wydaje mi się, że za kwotę jaką chcesz przeznaczyć na zakup opon nie znajdziesz nic lepszego. Opona zbiera bardzo pochlebne opinie.
Toyo dobra opona zwróć uwagę jeszcze na Yokohama S.drive gdzieś widziałem po 400 zł za sztukę.
wiem że to trosze więcej ale tez warte.
Co do jakości Michałków bdb opony choć już przy końcu bieżnika umnie się wy ząbkowały zaznaczam że amory oczywiście sprawne.

Ale jak masz te Toyo to bierz dobra japońska robota.
Godnymi uwagi według mnie są też inne japońskie opony mianowicie FALKEN ZE914, tylko nie jestem do końca pewny czy robią je z indeksem 97 oraz XL.
Przekierowanie