Forum VW SHARAN, FORD GALAXY, SEAT ALHAMBRA

Pełna wersja: Jakie opony do SGA- nośność, rozmiar
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
JAKIE OPONY LETNIE POLECACIE.CHODZI O FIRMĘ NA FELGI 16
Ja osobiście ostatnio najbardziej byłem zadowolony z opon Fulda Carat Progresso . To wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć na opony ? Kiedyś miałem fajne Micheliny . Unikam tzw. "chińczyków" jakoś ta nacja mnie nie przekonuje. Gdy trafisz coś z Tajwanu to już może być naprawdę dobrze. Tam w końcu większość produkcji jest kierowana na rynek amerykański .Dobrze przed samym zakupem poszukać testów , opinii konsumentów bo dołożysz 10zł do sztuki a o klasę lepsza. Powodzenia w poszukiwaniach.
NAPEWNO BEDĄ TO NOWE OPONY I ŻADNE CHINCZYKI.FULDA,BRIGESTONE,UNIROYAL,MICHELINY,LUB INNE ZNANE ALE KTÓRE WYBRAĆ??
Napisz ile chcesz przeznaczyć na zakup. Micheliny bym sobie na starcie odpuścił - najdroższe, a jakościowo mocno przeciętne ( Cena nie idzie w parze z jakością ).
do 1500 max.myslałem tez nad nokianami
Do 1500 zł powinno udać Ci się wyrwać Toyo, Hankook, lub ew Falken z markowych oczywiście.
Wydaje mi się, że nic lepszego nie kupisz za tą kwotę ( co nie oznacza, że te marki są złe ).
za ta kasę kupiłem Pirelli P Zero Nero (1680 zł) naprawdę na suchej jak i aquaplaning naprawdę bomba.
1680 to nie 1500 niestety, a kolega wyraźnie napisał że 1500 zł to max.
Micheliny,wydaje mi się że są za słabe do SAG,chyba że wzmacniane ,latem wyjeżdzajac z pobocza na asfalt z prętkością 60km,rozwaliło mi opone dziura około 5cm,opona do wyrzucenia, Micheliny moim zdaniem są za słabe.
Z pobocza na asfalt z prędkością 60 km/h? Rolleyes Już pisałem o jakości Michałów vs cena, po 2 za 1500 zł to można o Michałach tylko pomarzyć.
Przekierowanie