Liczba postów: 52
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
No ja też nie jestem przekonany co do tej podmiany dlatego chcę założyć spowrotem mojego AK z kompletu zamiast tego AC który zamontował mechanik bo oprócz straconych pieniędzy nic się nie zmieniło.zapytałem o zamienność bo przeczytałem o tym nawet tu na forum ktoś pytał o pompki i dostał odpowiedź że może zamienić na AC.jak znajdę to dodam gdzie to było.a co do diagnostyki to pytałem po warsztatach okolicznych i każdy ma "komputer do diagnostyki" ale nikt nie ma vag'a, Vcds 'a tylko jakieś "uniwersalne" do odczytu,kasowania itp.więc nici z logów.doskonale rozumiem kolego Bogos że po "omacku" nie da się nic zrobić.ale narazie nie mam możliwości.poprostu chce narazie założyć moją pompkę AK spowrotem bo na tej co mi założył mechanik nie ma poprawy i więcej pali.a jak mam czekać znowu 2 tygodnie i zapłacić kolejne 300złotych chce to zrobić sam po pracy.
Liczba postów: 14,599
Liczba wątków: 23
Reputacja:
59
Zamienne są ale zasada mówi że zamienia się 4 na 4. Nie że się jedna wymienia. Zresztą nigdy nie ma pewności że jedne używane będą podobne do drugich używanych. Wtryski robi się kompletami. One mają mieć taką samą charakterystykę wszystkie w jednym silniku. Skoro się wyważa tłoki 4 szt, wyważa 4 sztuki korb a potem złożone tłoki z korbami to jak można wtryski mieszać.
3xTouran 1t2i 2x1t3 bls i cayc wszystko zawirusowane.
Reputacja:
0
No i to właśnie chciałem wiedzieć że nie wymienia się jednego i to jeszcze z innym oznaczeniem.dzieki wesol.żeby jeszcze na tym AC się poprawiło, objaw zniknął to bym tak zostawił.ale jest bez zmian a nawet mam wrażenie że więcej pali.oringi już zamówiłem z Boscha i jak przyjdą włożę spowrotem mojego AK.ale tym razem sam się podejmę bo nie chcę znów wydać kilku stów i czekać może 2 tygodnie.
Reputacja:
59
Tak to niby parametry olej są. Widać tylko roznice między zdaję się pierwszym i 4 czy 3 tak jakby właśnie nieco z innej parafia były.
Reputacja:
0
16-03-2023, 07:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2023, 07:44 przez Łukasz12502.)
Dzisiaj 6ta rano -4stopnie Celsjusza
Odrazu po odpaleniu gr13
1cyl:-2.28
2cyl: 2.05
3cyl:-3.01
4cyl: 2.99
Pochodzi minutę, dwie i parametry jak podałem wczoraj, błędów brak.jak to rozumieć?wina pompek że na zimnym nie trzymają parametrów?czy wina leży gdzieś indziej?
Sorry wskoczył błąd jak jeszcze raz sprawdziłem
16688 cylinder 4
P 0304-35-00 rozpoznane wypadanie zapłonu
Reputacja:
59
Dlatego się zamienia miejscami pompki. Jeśli błędy będą na tych samych cylindrach to problem w kablotece zapewne. Jeśli korekcje powędrują za pompowtryskami to niestety pompowtryski kiepskie.